Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irán katonai segítséget sürget a palesztinoknak

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. november 21. 21:11

Az iráni parlament elnöke november 21-én, szerdán sürgette az arab államokat, hogy Irán példáját követve nyújtsanak katonai támogatást a palesztinoknak.

Ali Laridzsáni az iráni Fars hírügynökség által idézett nyilatkozatában kijelentette: Irán büszke arra, hogy segítsége egyszerre „anyagi és katonai jellegű", és „az arab országoknak, amelyek ülnek és találkozókat tartanak, tudniuk kell, hogy Palesztinának nem szavakra vagy találkozókra van szüksége".

Mint mondta, Irán „üzenete az, hogy ha az arab államok segíteni akarnak a palesztin nemzetnek, katonai támogatást kell adniuk".

Teherán mindeddig hivatalosan nem kommentálta azokat az állításokat, amelyek szerint egyebek között saját gyártmányú, Fadzsr-5 rakétákkal látta el a palesztin fegyveres szervezeteket, így a Hamászt is. Ilyen rakétával támadtak a palesztinok több ízben is Tel-Avivra.

Irán „szervezett terrorizmusnak" tekinti a Gázai övezetben a rendszeres palesztin rakétatámadások befejezésének kikényszerítésére egy hete indított izraeli hadműveletet.