Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Iszlamisták feltörték a Newsweek magazin Twitter-oldalát

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. február 11. 10:02

Hackerek feltörték az amerikai Newsweek magazin Twitter oldalát február 10-én kedden, megfenyegették az Egyesült Államokat, konkrétan az elnöki családot is, és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet reklámozó képet és szöveget helyeztek el rajta.

Az üzenetet a „kiberkalifátus" nevében küldték a „Je suIS IS" (Én vagyok az IÁ) felirattal, amely a terrorszervezetre és a francia Charlie Hebdo szatirikus lapra is utal. A képen egy iszlamista harcos kendőbe burkolt feje látható.

A szöveg meg is fenyegeti az Egyesült Államokat.

„Miközben az USA és csatlósai a testvéreinket ölik Szíriában, Irakban és Afganisztánban, mi belülről szétromboljuk a nemzeti kiberbiztonsági rendszereteket" – üzenték az internetes kalózok.

Ez a csoport, a „kiberkalifátus" nemrég az amerikai fegyveres erők középső parancsnokságának a Twitter fiókját is feltörte.

A hackerek az Iszlám Állam nevében egy másik szövegben megfenyegették az amerikai elnöki családot. „Véres Valentin napot Michelle Obama! Figyelünk téged, a lányaidat és a férjedet! – üzenték „kiberkalifátus" aláírással.

A felirat tíz percig volt látható, aztán törölték.