Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Jelenleg nincs szó terrorellenes műveletről”

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. július 19. 18:37

Kárpátalján jelenleg nincs terrorveszély, ezért nincs szükség terrorellenes művelet végrehajtására – jelentette ki Olena Hitljanszka, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószóvivője szombaton a 112.ua kijevi tévécsatornának nyilatkozva.

A szóvivő úgy fogalmazott, pénteken sok ukrán médium elferdítve közölte az SZBU terrorellenes központja vezetőjének szavait arról, hogy a szolgálat felkészült arra, hogy szükség esetén terrorellenes műveletbe kezdjenek Kárpátalján. Szerinte a sajtó ezt úgy tálalta, hogy megkezdődött a művelet.

Kifejtette: “jelenleg nincs szó terrorellenes műveletről, (Kárpátalján) július 11. óta felkutatással kapcsolatos műveleti intézkedések folynak, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy felfegyverzett emberek ne futkározhassanak az erdőkben".

Hangsúlyozta, hogy a terrorellenes művelet végrehajtásához terrorveszély kell, de “jelenleg nem látunk terrorveszélyt". Ha ilyen felmerül, akkor az SZBU készen fog állni a művelet elkezdésére a helyzettől függően Munkácson vagy Kárpátalja egész területén – tette hozzá.