Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Késelés Finnországban és Németországban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. augusztus 19. 8:26

A finnországi Turku városának központjában, valamint a németországi Wuppertalban is késelés történt augusztus 18-án, pénteken. A támadásokban három ember vesztette életét.

Megkéseltek több embert Finnországban, Turku városának központjában pénteken délután. A rendőrség közlése szerint nyolc ember sérült meg, közülük kettő halálosan. Egyikük a helyszínem, a másik a kórházban vesztette életét. Minden áldozat felnőtt, nincs köztük gyerek.

A kiérkező rendőrök egy embert lábon lőttek, majd őrizetbe vettek, ő jelenleg kórházban van, kiléte egyelőre nem ismert. Korábban megjelentek olyan hírek is, hogy a rendőrség feltételezi, az elfogott támadónak voltak társai is. A péntek kora esti sajtótájékoztatón ezt nem erősítették meg, csak azt, hogy vizsgálják a videófelvételeket, és várják a szemtanúk jelentkezését.

Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az elkövető vagy elkövetők indítéka, így azt sem, hogy terrorista indíttatású volt-e a támadás. A belügyminiszter annyit mondott, hogy ránézésre a támadó külföldi lehet.

Halálos késelés történt a németországi Wuppertalban is pénteken, egy ember életét vesztette – jelentette a dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva. A tettes elmenekült a helyszínről.

A rendőrség szóvivője szerint a wuppertali főpályaudvar közelében volt az összetűzés, amelyben egy 31 éves férfi meghalt, egy 25 éves pedig megsérült.

További részletek egyelőre nem ismertek, így az sem biztos, hogy egyetlen tettes volt, és a történtek hátteréről sem lehet tudni semmit.

A rendőrség különleges egységeket vetett be az ügyben.