Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kórházat foglaltak el az iszlamisták

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. május 15. 13:44

Offenzívát indítottak az Iszlám Állam fegyveresei a kormányerők ellen Szíria keleti részén május 14-én szombaton, és elfoglaltak számos épületet, köztük egy kórházat, a harcokban mindkét oldalon két tucatnyian haltak meg.

A szíriai-iraki határhoz közel fekvő Deir-ez-Zór városát megosztva tartják ellenőrzésük alatt a szíriai kormányerők és az IÁ harcosai. A kormányerők által ellenőrzött területeket már egy hónapja tartják ostrom alatt az iszlám dzsihadisták, és az élelem-és gyógyszerhiány miatt az ENSZ levegőből próbál utánpótlást ledobni a város lakóinak.

A helyi koordinációs bizottság szombaton közölte, hogy az IÁ fegyveresei elfoglalták az Asszad kórházat, az egyetemi kollégium épületeit és a térségben lévő gabonatárolókat a hajnalban kezdődött offenzívájuk során.

A városban élő Abu Leila, aki Facebook-oldalán követi a fejleményeket, arról írt, hogy az iszlamisták behatolva a kórházba agyonlőttek számos rendőrt, akiket élve fogtak el. A dzsihadisták a rendőrök és a harcokban megölt katonák holttesteivel parádézták a város utcáin.