Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Külföldi állampolgárokat öltek meg a szír kormányerők

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. május 31. 17:45

A szíriai kormányerők megöltek három külföldi személyt, köztük egy amerikai nőt és egy brit állampolgárt – jelentette a szíriai állami tévé, amely szerint a szóban forgó „nyugati” személyek az ellenzék oldalán harcoltak, és fegyver volt náluk.

A szíriai tévé bemutatta május 30-án, csütörtökön a lelőtt amerikai nő útlevelét és a michigani hatóságok által kiállított jogosítványát. A brit állampolgár útlevelét is bemutatta, de a harmadik áldozatot nem azonosította, csak azt közölte róla, hogy ő is „nyugati".

A híradás szerint a Bassár el-Aszad elnökhöz hű erők a háború sújtotta északnyugat-szíriai Idlib tartományban ütöttek rajta a gépkocsiban utazó nyugati állampolgárokon. A szíriai tévé bemutatta a szitává lőtt autót, amely mellett három holttest feküdt. A felvételen láthatók fegyvereik, a számítógépük, egy kézzel rajzolt térkép a kormányerők egyik katonai létesítményéről, illetve az al-Kaidához köthető an-Nuszra Front nevű iszlamista szervezet zászlaja.

Az amerikai külügyminisztérium egyik névtelenül nyilatkozó tisztségviselője közölte a CNN hírtelevízióval, hogy tudomásuk van a szíriai tévében elhangzottakról, és Csehország damaszkuszi misszióján keresztül próbálnak beszerezni több információt a történtekről. A brit külügyminisztérium is tud a szíriai tévé állításairól, de információk hiányában nem tudja megerősíteni a híradás hitelességét.