Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minisztériumi ellenőrzés az orosz légvédelemben

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2013. május 31. 18:51

Az orosz légvédelem harckészültségét ellenőrzi a védelmi minisztérium, amelynek során az észak-oroszországi MiG-31-esek is fontos szerepet kapnak. A gépek a nap 24 órájában készenlétben várják a behatolókat, és az A-50 korai előrejelző és légtérellenőrző, illetve légi-utántöltő repülőgépek támogatásaival folyamatosan őrjáratoznak a légtérben.

1595955040

Az orosz fegyveres erők parancsnoka, Valerij Geraszimov tábornok elmondása szerint a háromnapos gyakorlat annak az ellenőrzési sorozatnak a része, melyet még februárban indítottak, többek között a nyugati katonai körzet légi egységeinek tesztelésére.

A gyakorlatok, melyek magukba foglalják például az Asztrahán melletti Asuluk lőtéren végrehajtott éleslövészetet is, Vlagyimir Zarudnyickij vezérezredes felügyelete alatt valósulnak meg, és összesen 8 700 katona, 185 repülőgép és 240 páncélos jármű vesz részt rajtuk.

A február végi, véletlenszerű ellenőrzések számos, rendszeresen előforduló hibára világítottak rá főként a középső és a déli katonai körzeteknél, a légi szállító egységeknél, illetve a légideszant egységeknél. Utóbbiaknál többször is előfordult, hogy a készültségben lévő tisztek nem tudtak időben reagálni a riasztásra, emellett további problémát jelentett például a tankok gyenge tüzelési pontossága is. A védelmi minisztérium szerint hasonló ellenőrzésekre az elmúlt húsz évben nem került sor, viszont mostantól rendszeressé válnak.