Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lecsapott az Iszlám Államra a jordániai légierő

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. február 6. 8:45

A jordániai hadsereg közlése szerint pilóta nélküli harci drónok és precíziós bombák bevetésével mértek csapásokat péntek este a dzsihadisták létesítményeire, megsemmisítve egy lőszerraktárt, egy laktanyát és egy gyárat, ahol gépkocsikat szereltek fel pokolgépekkel.


A művelet következtében a terroristabanda több tagja is meghalt vagy megsebesült, illetve több járművet is sikerült megsemmisíteni" – olvasható a közleményben.

A jordániai hadsereg kiemelte, hogy a légitámadásokat a a dzsihadista szervezet teljes megsemmisítésére tett erőfeszítések keretében, illetve a terrorizmussal szemben folytatott harcban életüket vesztett vértanúk emlékére hajtották végre.

Jordánia – a Washington vezette, terrorellenes nemzetközi koalíció tagjaként – az utóbbi időben fokozatosan megerősítette katonai jelenlétét határai mentén. Sámi Kafavin dandártábornok, a határvédelmi erők parancsnoka a múlt hónapban elmondta: arra számít, hogy a visszavonuló dzsihadisták egy része Szíria déli része felé veszi az irányt, a királyság határaihoz közeli területek felé.

Az Iszlám Állammal kapcsolatban álló fegyveres csoportok már korábban megvetették a lábukat ebben a térségben, helyenként a jordániai határtól alig néhány száz méterre.