Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ifjúsági légfegyveres lövészkupára készülnek

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. február 6. 9:45

A sportolni vágyó középiskolások körében ebben az évben is nagy népszerűségnek örvend a légfegyveres lövészkupa.

1596027092

A tavalyi évben elsőként megrendezett diák lövészkupán több mint ezer középiskolás fordult meg a lőállásokban. A tárca által működtetett honvédelmi nevelési programon keresztül egyre több iskolás számára nyílik lehetőség, hogy bekapcsolódjon a sportlövészetbe és versenyezzen, így az idei kupán résztvevők száma is tovább bővülhet. A fiatalok már hetek óta rendszeresen edzenek és gyakorolnak, ugyanis az elkövetkezendő időszakban a területi fordulókon lesz lehetőségük bizonyítani képességeiket.

A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz) – illeszkedve a minisztérium honvédelmi és egészséges életmódra neveléssel kapcsolatos törekvéseihez – 2017-ben is lőversenyt hirdetett a honvédelmi nevelési programban részt vevő olyan középiskolák és sportegyesületek részére, amelyek vállalni tudják, hogy a székhelyükön vagy más lőtéren megrendezik a légfegyveres lövész kupa házi válogató versenyeit. A lövész kupára nevező iskola vagy rendező szervezet a házi bajnokságokat január 24. és február 20. között tarthatja meg.

1596027093

A verseny során a középiskolás lányok és fiúk nyílt irányzékú légpuskával, légpisztollyal lőnek. A próbalövések után a bírák összesen húsz lövést értékelnek majd. A sportverseny lebonyolításához szükséges lövedéket és lőlapot a Hososz biztosítja az intézmények számára, de természetesen minden dobogós férfi és női versenyzőt a szövetség díjaz is.

A fordulókon eredményesen szereplő egyéni versenyzők, illetve a három főből álló győztes csapatok tagjai márciusban, a Budapesten megrendezendő országos döntőben mérhetik össze tudásukat.

1596027093

Fotó: Faludi Miklós főtörzsőrmester, Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium