Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarok is részt vettek a finnországi Tattoo-fesztiválon

Szöveg: Pupek Zsolt százados |  2014. augusztus 3. 12:19

A finnországi Hamina városában idén is megrendezték a nagy népszerűségnek örvendő Tattoo-fesztivált. A rendezvény fő helyszíne a városfal által határolt és sátortetővel fedett aréna, avagy ahogy itt hívják, „Bastion” volt.

1595976606

Az 1990 óta minden második évben megrendezett fesztivál Finnország turisztikailag is fontos eseménye. A világszínvonalú zenei koncertek és a látványos felvonulás több tízezer ember számára nyújt tartalmas kikapcsolódást napokon keresztül. A több helyszínen fellépő csoportok − a város földrajzi adottságaiból adódóan − rövid séta után mind megtekinthetőek.

A fesztivál kiemelt része a világ minden tájáról érkező katonazenekarok bemutatója (ahogy a finnek hívják, Marssi Show) a Hamina Bastion arénában.
A védelmi erők támogatása fontos szerepet játszott a fesztivál elterjedésében. A rendezvény nemzetközileg ismertté válása pedig támogatta a katonazene megerősödését Finnországban.

1595976606

Az idei rendezvényen a házigazda finnek mellett több mint húsz nemzet képviseltette magát a többnapos rendezvényen.
Idén nem vett részt rajta magyar katonazenekar, de 2008-ban a Magyar Honvédség központi zenekara nagy sikerű koncertet adott.

Magyarország viszont képviseltette magát a fesztiválon: Nagytarcsáról egy néptánccsoport és egy asszonykórus érkezett. Azért éppen innen, mert Nagytarcsa Hamina testvérvárosa.

1595976606

Fotók: a szerző felvételei