Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izrael folytatja a harcot, amíg el nem éri célját

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. augusztus 3. 11:16

Izrael folytatja a harcot a gázai övezetben mindaddig, amíg el nem éri célját – mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök augusztus 2-i, szombat esti tel-avivi sajtótájékoztatóján.

„A hadsereg teljes erővel tovább cselekszik, hogy végrehajtsa a hadjárat céljait, biztosítsa a nyugalom és a biztonság hosszú távra szóló visszaállítását Izrael polgárai számára, jelentős csapást mérve a terror infrastruktúrájára" – mondta Netanjahu.

„Erőink ezekben az órákban fejezik be a gázai terroralagutak semlegesítését, már több tucat alagutat felszámoltunk" – tette hozzá.

„Ez a tevékenység olyan stratégiai rendszerben tesz károkat, amelynek kialakításáért a Hamász (radikális palesztin szervezet is) éveken át hatalmas erőfeszítéseket tett".

„Miután befejezte munkáját az alagutakkal, a hadsereg további tevékenységét csak a biztonsági követelmények határozzák meg" – mondta konkrétumokat nem említve az izraeli miniszterelnök.

Az izraeli hadsereg szombaton, a Hamász ellen indított „Erős Szikla" hadművelet huszonhatodik napján megkezdte a kivonulást több lakott körzetből a gázai övezetben, de az izraeli szakértők szerint egyelőre nem vonulnak ki az övezet teljes területéről, a határ mentén bizonyos részeken katonaság fog állomásozni.