Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megölték az iraki hadsereg két magas rangú tisztjét

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. április 26. 16:16

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egy öngyilkos merénylője megölte az iraki hadsereg két magas rangú tisztjét és további tíz katonáját – közölte április 25-én, szombaton egy tábornok. A nagyrészt az IÁ kezén lévő Anbár tartományban heves összecsapásokat vívott a hadsereg a dzsihadistákkal.

Az IÁ egy öngyilkos merénylője egy robbanószerrel megrakott buldózerrel nekihajtott a hadsereg egy gépkocsikonvojának. A robbanásban egy dandártábornok, egy ezredes és tíz közlegény vesztette életét, további tíz katona megsebesült.

Az IÁ elfoglalta pénteken Anbár tartomány székhelyének, Ramádinak egyes keleti részeit, mire szombaton a hadsereg ellentámadást indított.

A sivatagos Anbár tartomány a szíriai, a jordániai és a szaúdi határ, valamint Bagdad között terül el. Az IÁ tavaly nyár óta tartó hadjáratában elfoglalta ennek nagy részét. A kormányhadseregnek az utóbbi időben sikerült megállítania a dzsihadisták területhódítását Anbárban.

A másik nagyvárost, Fallúdzsát teljesen elveszítették a kormányerők már korábban. Szombaton ettől a várostól északkeletre is voltak heves összecsapások.