Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtámadtak egy egyiptomi járőrcsónakot, a legénység nyolc tagja eltűnt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. november 14. 8:20

Nyoma veszett az egyiptomi parti őrség nyolc tagjának, miután négy azonosítatlan motorcsónakból tűzet nyitottak járőrcsónakjukra a földközi-tengeri kikötővároshoz, Damiettához közeli vizekben – jelentette november 13-án, csütörtökön a fegyveres erők szóvivője.

Mohamed Szamír Abdel-Azíz közleményében terrorcselekménynek minősítette az esetet. A szóvivő hivatalos Facebook-oldalán megjelent jelentés szerint a támadásban a haditengerészet öt tagja megsebesült. A tűz alá vett és teljesen kiégett járőrcsónak segítségére siető alakulatok megsemmisítették a „fegyveres csoportok" motorcsónakjait, és őrizetbe vettek 32 személyt.

Abdel-Azíz szerint a fegyveres erők jelenleg az eltűnt tengerészek után kutatnak, és az elfogott fegyveresek kihallgatása is folyik. Utóbbiak kilétéről és a támadás körülményeiről egyelőre nincsenek értesülések.

Bár az utóbbi években megszaporodtak a biztonsági erők tagjai elleni támadások Egyiptomban, a tengeren eddig nem volt példa ilyen incidensre.

A szerdán megjelent hírek még húsz elfogott támadóról és három azonosítatlan csónakról szóltak. Az al-Hajá egyiptomi műholdas csatornának egy katonai szakértő akkor azt mondta, valószínűnek tartja, hogy egy csempészbandáról lehet szó, a csónakok pedig kábítószert vagy fegyvereket szállítottak.