Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Moszkva eleget tesz a csapatok létszámát korlátozó nemzetközi megállapodásoknak az ukrán határnál

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. március 24. 10:33

Oroszország eleget tesz a katonák számát korlátozó nemzetközi megállapodásoknak Ukrajna határánál – szögezte le március 23-án, vasárnap Anatolij Antonov orosz védelmi miniszterhelyettes.

„Az orosz védelmi minisztérium eleget tesz minden nemzetközi egyezménynek, amely korlátozza a katonák létszámát az Ukrajnával határos területeken" – idézte a politikust az ITAR-TASZSZ hírügynökség.

Antonov arra reagált, hogy a külföldi sajtóban elterjedt: Oroszország jelentős katonai erőt vont össze az orosz-ukrán határon. Kijelentette, a külföldi missziók ellenőrző útjaikon, így az Ukrajnával határos régiókban, azt a következtetést vonták le, hogy „az orosz fegyveres erők semmilyen be nem jelentett katonai tevékenységet nem folytatnak, amelyek fenyegetnék a szomszédos országok biztonságát".

Hozzátette, hogy Európában objektív kritériumai vannak az államok katonai tevékenységének kimutatására.

Ez egy átlátható és bizalmon épülő rendszer a hagyományos fegyverzet ellenőrzésének terén. Alapját a Nyitott égbolt, valamint a Bécsben, a bizalom erősítéséről és a biztonságról 2011-ben elfogadott megállapodás képezi – hangoztatta az orosz védelmi miniszterhelyettes.