Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Orosz bombázókra riasztottak japán vadászrepülőgépeket

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2013. november 22. 18:05

Riasztották a Japán Védelmi Erők készültségi vadászrepülőgépeit, miután két orosz bombázó repülőgép megközelítette Japán légterét, számoltak be japán hírügynökségek november 18-án hétfőn, a védelmi minisztérium illetékeseire hivatkozva.

http://www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/orosz-bombazokra-riasztottak-japan-vadaszrepulogepeket/
1595963415

Tupoljev Tu-95 stratégiai bombázó

A két orosz Tupoljev Tu-95 stratégiai bombázó déli irányban repült Okinawa-sziget felé, de előtte megfordultak, majd Észak-kelet felé repültek tovább a japán szigetcsoporttal párhuzamosan, ezt követően Észak felé, az orosz Szahalin sziget irányába elhagyták a térséget. A bombázók repülésük során nem sértették meg a japán légteret.

Utoljára szombaton helyezték készültségbe a Japán Védelmi Erők repülőgépeit, amikor is kettő, szintén orosz nemzetiségű Tupoljev Tu-142 típusú felderítő repülőgép repült közel a japán szigetcsoporthoz. A mostanihoz hasonlóan az orosz repülőgépek akkor sem sértették meg az ország légterét, azonban a japán védelmi minisztérium elemzéseket folytat azzal kapcsolatban, hogy mik Oroszország szándékai ezekkel a repülésekkel.

Idén július és szeptember között 105 alkalommal került sor a légvédelmi erők riasztására az orosz repülőgépek Japánhoz közeli repülései miatt.