Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oroszországnak magas technológiai szintre kell fejlesztenie fegyveres erőit

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. január 22. 11:02

Oroszországnak magas technológiai szintre kell fejlesztenie és korszerűsítenie fegyveres erőit, mert csak így képes szembenézni más országok „kihívásaival” anélkül, hogy költséges fegyverkezési hajszába kényszerülne – mondta január 20-án, kedden Moszkvában Vlagyimir Putyin.

Az orosz államfő a kormányzat keretében működő Hadiipari Bizottság ülésén felhívta a figyelmet arra, hogy más országok nyíltan hangoztatják geopolitikai követeléseiket, nem haboznak beavatkozni független államok belügyeibe, ennek szellemében gyarapítják és fejlesztik katonai arzenáljukat.

„Ilyen körülmények között kötelesek vagyunk megbízhatóan szavatolni Oroszország szuverenitásának, területi épségének és nemzeti érdekeinek a védelmét" – szögezte le Putyin.

Mint mondta, összehasonlította, hogy Oroszországhoz képest mennyit költenek katonai célokra az Egyesült Államokban és más országokban. Kiderült – folytatta -, hogy az orosz összegeknek a sokszorosát.

„Képesek és kötelesek vagyunk válaszolni erre a kihívásra, mégpedig úgy, hogy közben ne csússzunk bele költséges fegyverkezési hajszába – mondta a Kreml feje.

– Továbbra is erősíteni fogjuk fegyveres erőinket és katonai szervezetünk egészét, mindent megteszünk annak érdekében, hogy fegyveres erőink korszerűek, mozgékonyak és jól felszereltek legyenek, és hogy ezáltal képesek legyenek teljesíteni fő feladatukat, semlegesíteni az országunk biztonságát fenyegető potenciális veszélyeket" – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin.