Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szaúd-Arábia támogatná az amerikai beavatkozást

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. szeptember 2. 16:35

Szaúd-Arábia támogatna egy amerikai csapást Szíriára, ha azt a szíriai nép is akarná – közölte szeptember 1-én, vasárnap az arab királyság külügyminisztere. Szaúd al-Fejszál herceg ezt az Arab Liga külügyminisztereinek kairói tanácskozásán jelentette be. Egyúttal felszólította az arab államokat, hogy nyújtsanak támogatást a szíriai népnek.

Az arab államoknak fel kell sorakozniuk a szíriai nép és annak törvényes képviselői mögött, akiket elismer az Arab Liga – hangoztatta a szaúdi miniszter. Hozzátette, hogy a külföldnek meg kell adnia minden olyan segítséget a szíriai ellenzéknek, amilyent az kér.

„Felszólítjuk a nemzetközi közösséget, hogy minden erejével állítsa meg a szíriai nép ellen zajló agressziót" – fogalmazott Fejszál.

Egy esetleges amerikai intervenció lehetőségét érintve a diplomata kijelentette: „Elfogadjuk a szíriai nép akaratát. A nép ismeri legjobban a saját érdekeit, így amit elfogad, azt mi is elfogadjuk, s amit elutasít, azt mi is elutasítjuk."

A kairói tanácskozás várhatóan hivatalos nyilatkozatban fogja elítélni az Aszad-rezsimet a múlt heti gáztámadásért – írta a brit hírügynökség.