Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szaúdi légicsapás végzett jemeni lázadóparancsnokokkal

Szöveg: honvedelem. hu / MTI |  2018. április 30. 9:40

A sivatagi királyság által vezetett koalíció gépei légicsapásokat mértek Jemen fővárosára, Szanaára, és kioltották több lázadóparancsnok életét – jelentették április 28-ára, szombatra virradóra arab hírtelevíziók.

Az al-Arabíja híradása szerint a szaúdi koalíció gépei több fővárosi célpontra mértek csapást, így a belügyminisztérium épületére is, ahol éppen a síita húszi lázadók parancsnokai tanácskoztak. A támadásban több lázadóvezér életét vesztette. Az al-Ihbaríja szaúdi televízió úgy tudja, hogy a húszi erők két parancsnoka esett áldozatul. Más részletek egyelőre nem ismertek.

Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán által támogatott húszik és a Szaúd-Arábia által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. A síita felkelők 2014 szeptemberében elfoglalták Szanaát, és jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az ország nyugati-északnyugati részén. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket légierővel segítő arab koalíció Szaúd-Arábia vezetésével.