Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szíriai célpontokat bombázhatott Izrael

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. december 9. 13:06

Izraeli harci gépek légitámadásokat hajtottak végre Damaszkusz közelében december 7-én a szíriai közszolgálati televízió beszámolója szerint. A SANA hivatalos hírügynökség azt közölte, hogy Izrael szíriai célpontokat bombázott a főváros nemzetközi repülőtere közelében és a libanoni határtól nem messze lévő Dimasz településen.

„Az izraeli ellenség agressziót követett el Szíria ellen" – hangsúlyozták a hírszolgálat beszámolójában.

A tájékoztatás szerint a légitámadásokban senki nem sebesült meg. Damaszkusz lakosai hangos robbanásokról számoltak be. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet szerint a fővárostól északnyugatra fekvő Dimaszban tíz robbanást lehetett hallani.

A közszolgálati televízió nem közölt részleteket a támadásokról, egyelőre nem tudni biztosan, hogy milyen célpontokat bombázott az izraeli légierő a szíriai kormányerők uralta térségben. A Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezethez kötődő, al-Manár nevű tévécsatorna értesülései szerint a harci gépek egy kisebb repülőteret vettek célba Dimasz közelében.

Izrael egyelőre nem kommentálta a bombázásról szóló híreket.

Jeruzsálem a szomszédos országban közel négy éve tartó polgárháború során többször mért légicsapást fegyverszállítmányokra és raktárakra, legutóbb tavaly májusban Damaszkusz közeli katonai célpontokat támadott. Izraelben a hadsereg illetékesei többször hangsúlyozták: nem tűrik el, hogy Szírián át fegyvereket szállítsanak a Hezbollahnak.