Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több katona és tálib fegyveres meghalt egy afganisztáni támaszpont elleni támadásban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. május 27. 19:24

18 katona és hét tálib lázadó meghalt egy katonai támaszpont elleni támadásban a dél-afganisztáni Kandahár tartományban május 26-án, pénteken – mondta el egy helyi tisztségviselő.

„A tálibok összehangolt támadást indítottak a Sah Valikot körzetbeli Zangitan térségében található katonai bázis ellen péntek hajnalban" – tette hozzá a neve elhallgatását kérő férfi. A tisztségviselő tudomása szerint további 16 katona és 15 szélsőséges megsebesült a reggelig tartó tűzharcban. Négy egyenruhás eltűnt a támadásban.

Az afganisztáni Tolo tévécsatorna arról adott hírt, hogy 15 katona esett áldozatul a harcoknak, nyolcan pedig megsebesültek.

Az elmúlt négy napban ez már a második alkalom, hogy a tálib felkelők megtámadtak egy támaszpontot Kandahárban. A keddi összecsapásokban legalább tíz afgán katona vesztette életét és sokan megsebesültek.

A tálibok az elmúlt időszakban jelentősen megerősödtek Afganisztánban, és tavaszi hadjáratukban több tartományban össztűz alá vették a kormányerőket.

A kabuli kabinet tavaly januárban még az ország területének 71 százalékát tartotta ellenőrzése alatt, de azóta ez 60 százalékra csökkent.