Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb jemeni ezredes lett merénylet áldozata

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. szeptember 25. 17:13

Újabb jemeni ezredes esett merénylet áldozatául szeptember 24-én, kedden Szanaában. A héten már a második ezredesét veszítette el a jemeni légierő hasonló körülmények között: ahogy hétfőn, úgy kedden is egy motorkerékpár utasa lőtte agyon a célszemélyt.

A gyilkosság a jemeni főváros katonai kórháza előtt történt, Ali ad-Dilmi ezredest lőtték agyon. Hétfőn Abdel-Vahháb Asszám ezredessel végeztek merénylők, ő is, miként Dilmi, a légierőnél szolgált. A motoron ezúttal is ketten ültek, és tettük után nekik is sikerült elszáguldaniuk a helyszínről. Hogy az elkövetők ugyanazok voltak-e, nem tudni.

A merénylet módja az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetre utal.

Az utóbbi két évben több tucat jemeni tiszttel végzett merénylet. Többnek robbanószerkezetet rejtettek az autójába, másokat közlekedés közben agyonlőttek, a mostani esetekhez hasonlóan.

Augusztusban is veszteség érte a jemeni légierőt Szanaában: autóbuszt robbantottak fel ismeretlenek, és a merényletben egy tiszt meghalt, több pedig megsebesült. A jemeni tisztek elleni támadásokat általában az al-Kaida helyi erőinek vagy más, hozzájuk kapcsolódó csoportoknak a számlájára írják.