Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb rakétát lőtt ki Észak-Korea

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. március 30. 8:22

Rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki keleti partvidékéről Észak-Korea – közölték március 29-én, kedden a dél-koreai hatóságok. A dél-koreai egyesített vezérkar szerint a rakétát Vonszan kikötőváros közeléből indították útnak, és 200 kilométert repült az ország északnyugati része felé.

Egy vezérkari tisztségviselő azt mondta: egyelőre nem világos, hogy a rakéta a szárazföldön csapódott be, vagy túlrepült a célpontján, és a tengerbe zuhant.

Észak-Korea általában a tengerbe szokta kilőni rakétáit.

Az elszigetelt diktatúrában az utóbbi hetekben egy sor rakétatesztet hajtottak végre, az állami média tájékoztatása szerint válaszul arra, hogy egy januári kísérleti atomrobbantás miatt az ENSZ újabb szankciókat vezetett be az ország ellen.

A kommunista rezsim az elmúlt hetekben már négy kísérletet végzett rövid és közepes hatótávolságú rakétákkal, válaszul a mostani amerikai–dél-koreai hadgyakorlatra.

Megfigyelők szerint ezek a tesztek azt mutatják, hogy Észak-Koreát a március elején életbe léptetett újabb amerikai és ENSZ-szankciók sem tántorítják el a rakétakísérletek folytatásától.