Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véres merénylet Nigériában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. március 21. 9:48

Robbanószerrel megrakott autót vezetett egy zsúfolt autóbuszba két férfi a nigériai Kano városában – közölte március 20-án éjjel a mentők egyik illetékese. Negyvenegy ember meghalt, hatvanöten megsebesültek és öt luxusautóbusz porrá égett.

A merénylet az északnyugati országrész túlnyomórészt muzulmánok lakta kereskedelmi központjának egy keresztény többségű negyedében történt. Szem- és fültanúk több robbanásról számoltak be.

A sebesülteket kórházba szállították, a két merénylő holttestét megtalálták – mondta Musa Daura, Kano szövetségi állam rendőrfőnöke. A robbantók egy Lagosba tartó, túlzsúfolt luxusautóbuszba rohantak bele – tette hozzá.

Rohamrendőrök és katonák siettek a helyszínre, a környéket lezárták. Az ilyen támadások, merényletek gyakoriak a nyugat-afrikai ország legnépesebb államában, ahol sok keresztény él. Eddig még egyetlen csoport, szervezet sem vállalta a robbantást.

Az utóbbi időben fokozódott a vallási feszültség a több mint 160 milliós Nigériában, amelynek lakossága nagyjából egyenlő arányban oszlik meg a muzulmánok és a keresztények között. Goodluck Jonathan államfő elítélte a merényletet, és azt mondta, hogy kormánya folytatja “elszánt harcát a terroristák ellen".

Címkékrobbantás