Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véres vasárnap Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. július 2. 17:50

A legvéresebb napját élte meg vasárnap Pakisztán azóta, hogy Navaz Sarif miniszterelnök június elején átvette az atomhatalom irányítását: több mint 50 ember halt meg, több mint 120 megsebesült abban a merényletsorozatban, amelyet Kvettában, Pesavarban és Észak-Vazirisztánban követtek el síiták, illetve egy félkatonai egység és katonák ellen.

Kvettában, az ország délnyugati részén kettős merényletben legalább 29 ember halt meg, körülbelül hetven megsebesült – közölték a biztonsági erők.

Először egy nőnek öltözött öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy mecset bejáratánál, majd néhány perccel később ugyanebben a negyedben egy bevásárlóközpontban robbant pokolgép.

Az északnyugat-pakisztáni Pesavar peremén egy autóba rejtett pokolgép robbant, amikor egy félkatonai alakulat éppen arra haladt. Kórházakból származó adatok szerint 18 civil vesztette életét, köztük két gyerek, 46 ember pedig megsebesült. Néhány órával később Észak-Vazirisztán törzsi vidékén négy katonát megöltek, tízet megsebesítettek.