Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lakónegyedre zuhant a katonai gép

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2010. január 29. 8:11

Házakra zuhant egy öreg katonai repülőgép a Fülöp-szigetek déli részén, a légierő egyik tábornokának és még nyolc embernek a halálát okozva. A kétmotoros Nomad egy lakónegyed házaira zuhant, kigyulladt és fölrobbant röviddel azután, hogy fölszállt Cotabato város repülőteréről – mondta a regionális katonai parancsnok, Raymundo Ferrer altábornagy.

A rendőrség közlése szerint egy nő meghalt az egyik házban, és legkevesebb két ember megsérült. A robbanás után több ház lángba borult.

A kiérkező tűzoltók azonnal megkezdték az oltást, és ebben a lakók is próbáltak segíteni nekik kerti öntözőcsövekkel és vödrökkel. Egy tűzoltó is megsérült.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismeretes. A pilóta nem sokkal a felszállás után rádión közölte, hogy a géppel baj van. Visszafordult, és már a leszállópálya felé tartott, amikor lezuhant – közölte a DZBB rádióval Ed Kapunan, a polgári repülési hatóság igazgatóhelyettese.

A repülőgépet 1976-ban vásárolta a kormány Ausztráliától.

Három ilyen típusú gép van még szolgálatban, ezek most a vizsgálat eredményeinek megismeréséig nem szállnak föl – mondta a légierő szóvivője, Gerardo Zamudio alezredes. Közölte azt is, hogy a csütörtöki baleset halottai között van Butch Lacson, a déli országrész légierejének parancsnoka.