Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már csak 250 kilométer…

Szöveg: honveddreamteam.hu |  2010. január 29. 8:20

Már csak egyetlen, körülbelül 250 kilométeres szakasz választja el a 2010-es Budapest-Bamako-rali résztvevőit, így a Honvéd Dream Team tagjait az agadiri céltól. A mezőny – a Bálint Zoltán, Gazdag Ákos, Barkó István katonai egységhez hasonlóan – hegyi, szerpentines úton jutott el Tafraoute-ba.

Mindenkinek ésszel kellett közlekednie, hiszen egyetlen rossz mozdulat súlyos balesethez vezetett volna a hágóátkelés alatt.

– Nem volt nehéz az etap, de egyszer azért alaposan meglepődtünk – nyilatkozta Bálint Zoltán, a HDT pilótája. – Ugyanis elfogyott az út, egy hatalmas szakadék tátongott előttünk, s bizony nem volt mit tennünk, tolatnunk kellett az útelágazásig és egy másik irányt választottunk.

Gazdag Ákos szerint az utóbbi napokban már nem jelent nagy kihívást a szakaszok teljesítése.

– Az összes feladatot megoldottuk, úgyhogy eredményes napunk volt – mondta a csapat egyik navigátora. – Ám az jól látszik, a mauritániai és mali terrorfenyegetés miatt a szervezők kényszerből jelölték ki a második hét etapjait. Jó, hogy már Agadir közelében vagyunk.

Barkó István is örül, hogy pénteken véget ér a Budapest-Bamako-rali.

– Igazából eseménytelen napunk volt – magyarázta az egység másik navigátora. – A kijelölt pontokat nagyobb nehézség nélkül megtaláltuk, a viszonylag unalmas autókázás csak és kizárólag a gyönyörű táj miatt marad meg az emlékeinkben. Holnap még vár ránk egy rövid, könnyűnek ígérkező szakasz, bízom benne, most már nem lesz technikai gondunk, s eljutunk Agadirba.

 

 

Címkékbaleset