Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás a kórházakban szolgáló katonáknál

Szöveg: MHP PKI TNYO |  2021. december 28. 20:25

A főváros kórházaiban szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) törzsfőnöke december 28-án. A Magyar Honvédség az ünnepek alatt is közel négyszáz fővel vesz részt az egészségügyi ellátórendszer támogatásából adódó feladatokban.

Mihócza_fővárosi_kórházak (3)

Mihócza altábornagy elsőként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet kereste fel, ahol a katonák közel két hónapja működtetik a „regisztrációs pontot” annak érdekében, hogy az oltásra érkezők minél gördülékenyebben juthassanak hozzá a vakcinához. Különösen jelentős ez december közepe óta, amikor megkezdődött az 5-11 éves korosztály oltása is.

Az MHP törzsfőnökének tett jelentésében Farkas Péter őrnagy beszámolt a feladatkörükről és munkakörülményeikről, valamint részletesen kitért a kórház dolgozóival és annak vezetésével ápolt szoros és példaértékű munkakapcsolatra is.

Mihócza_fővárosi_kórházak (7)

Az állománnyal való beszélgetés során Mihócza Zoltán altábornagy megköszönte a fegyelmezett, elhivatott munkát és kérte, hogy a továbbiakban is az eddigi kitartással és áldozatkészséggel lássák el feladatukat. A törzsfőnök külön kiemelte a Magyar Honvédség kórházakban való jelenlétének fontosságát, amely segíti a katonák társadalmi megbecsülésének növelését.

Mihócza altábornagy a nap folyamán ellátogatott még az Uzsoki Utcai Kórházba, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetbe, valamint megtekintette a Dél-pesti Centrumkórházban szolgálatot teljesítő állomány munkáját is. Ezeken a helyszíneken is hasonlóan felkészült és elhivatott katonákkal találkozott, akik feladataikat példásan látták el.

Mihócza_fővárosi_kórházak (10)

A Magyar Honvédség számára továbbra is kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért a katonák mindent megtesznek azért, hogy segítsék a járvány elleni védekezést és tehermentesítsék az egészségügyi intézményekben dolgozókat.