Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

2021 eseményei képekben - hazai összeállítás

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. december 29. 7:28

A magunk mögött hagyott esztendő legfontosabb eseményeiből válogattunk mostani összeállításunkban. Archívumunkból visszakerestük minden hónap kiemelkedő hazai történését és kiválasztottuk az ott készült legjobb fotót.

hazai_1

Január. Komplex zárógyakorlaton bizonyíthatták tudásukat az MH KFOR Kontingens 24. váltásának katonái az MH 25. Klapka György Lövészdandár lőterén (fotó: Kertész László)

hazai_2

Február. Átadták az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz megérkező első tíz Gidrán páncélozott harcjárművet Tatán (fotó: Kismartoni Mátyás)

hazai_3

Március. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 173. évfordulóján katonai tiszteletadás mellett vonták fel Magyarország nemzeti lobogóját az Országház előtt Budapesten, a Kossuth téren (fotó: Nagy Gábor)

hazai_4

Április. Folyamatos szolgálatban a Magyar Honvédség mobil oltóállomásai a vidéki településeken (fotó: Kálmánfi Gábor)

hazai_5

Május. A Black Swan 2021 elnevezésű nemzetközi különleges műveleti gyakorlat legfontosabb célja, hogy a NATO-nak felajánlott, Szolnokon kialakítandó Regionális Különleges Műveleti Komponens Parancsnokság (R-SOCC) elérje a kezdeti műveleti képességet (fotó: Rácz Tünde)

hazai_6

Június. A magyar katonák is megtapasztalhatták az amerikai AH-64 Apache harci helikopterek képességeit a Defender Europe 21 elnevezésű gyakorlatsorozaton. Az úgynevezett keresztrepülés alkalmával mindkét nemzet pilótái kipróbálhatták egymás géptípusait (fotó: Rácz Tünde)

hazai_7

Július. Mintegy négyszáz, az MH Altiszti Akadémián idén végzett honvéd altiszt tett ünnepélyes esküt a Hősök terén (fotó: Tóth László)

hazai_8

Augusztus. A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison rendezték meg a 2021-es Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót (fotó: Snoj Péter)

hazai_9

Szeptember. Breakthrough 2021 elnevezésű, éleslövészettel egybekötött képességintegráló nagyszabású gyakorlatot tartottak a várpalotai gyakorlótéren (fotó: Kertész László)

hazai_10

Október. Katonai tiszteletadás mellett vonták fel az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából, Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren (fotó: Szabó Lajos zászlós)

hazai_11

November. Földön és levegőben egyaránt bizonyítottak az Alap Altiszti Tanfolyamon résztvevő katonák az Ezüst Lándzsa 2021 komplex kisalegység harcászati felkészítésen, Csobánkán (fotó: Kertész László)

hazai_12

December. Leszállt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison az utolsó, a huszadik magyar H145M többcélú könnyű helikopter (fotó: Szováthy Kinga)