Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás az USA védelmi innovációs szervezeteinél

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2023. március 29. 16:58

Dr. Porkoláb Imre dandártábornok a NATO DIANA (Észak-Atlanti Védelmi Innovációs Akcelerátor) innovációs hálózat igazgatótanácsának elnökével, Barbara McQuistonnal közösen tett látogatást az Amerikai Egyesült Államok védelmi innováció szempontjából kiemelt szerepet játszó szervezeteinél.

Porkolab ddtbk usa  (1)

A NATO DIANA létrehozásáról a 2021 júniusi, brüsszeli NATO-csúcstalálkozón döntött a védelmi szövetség. A DIANA akcelerátor programjának és tesztközpont hálózatát segítségével köti össze a start-upokat, kisvállalatokat, egyetemeket a végfelhasználókkal, szakemberekkel és rendszerintegrátorokkal annak érdekében, hogy a szövetség kettős felhasználású megoldásaival előmozdítsák a mélytechnológia fejlődését.

Porkolab ddtbk usa  (2)

A Naval Postgraduate School elnökével, a Stanford Egyetem Gordiuszi Csomó Kutatóközpont alapítóival, a US Egyesített Törzs J7 csoportfőnökségének képviselőivel, a Pentagon kutatási főigazgatójával és a Védelmi Minisztérium Védelmi Innovációs Csoportja Nemzeti Védelmi Innovációs Hálózatának vezetőivel folytatott eszmecserék a DIANA támogatása és a hazai védelmi innovációs fejlesztések szempontjából is rendkívül hasznosak voltak. A védelmi innovációs képzés és „design thinking” módszer NATO-ban – és ennek részeként Magyarországon – történő meghonosításával kapcsolatban a meglátogatott szervezetek nyitottságot mutattak.

Porkolab ddtbk usa  (1)