Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

miniszteri biztos

Porkolab ddtbk usa  (2)

Látogatás az USA védelmi innovációs szervezeteinél

2023. március 29. 16:58

Dr. Porkoláb Imre dandártábornok a NATO DIANA (Észak-Atlanti Védelmi Innovációs Akcelerátor) innovációs hálózat igazgatótanácsának elnökével, Barbara McQuistonnal közösen tett látogatást az Amerikai Egyesült Államok védelmi innováció szempontjából kiemelt szerepet játszó szervezeteinél.

workshop_index

Szakmai workshopot rendeztek űrkutatás témakörben

2023. március 26. 16:58

Az Európai Unió Védelmi Alap (EDF) Űrkutatás témakörében rendeztek szakmai workshopot március 24-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.

Porkoláb_archív

Létrejött a Védelmi Innovációs Kutatóintézet

2023. február 27. 16:38

2023 februárjában megalakult a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nonprofit Zrt.-t (VIKI). Koncepciója szerint a VIKI a kettős hasznosítású, azaz polgári és katonai célra egyaránt alkalmazható technológiák feltérképezésére és annak védelmi célú hasznosításának támogatására hivatott. Az új szervezet feladatai között szerepel még a szaktárcák közötti együttműködés, a nemzetközi beágyazódás és a hosszútávú fejlesztési célkitűzések meghatározása is. Az új cég tulajdonosi jogkör gyakorlója a honvédelmi miniszter.

IMG_0552

Dróntechnológia: folyamatos fejlődés

2023. február 14. 19:21

Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra – mondta Sándor Zsolt altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a „Drone Day” elnevezésű konferencián, a szentendrei Görgey Artúr laktanyában, február 14-én, kedden.

Varsó_nyitó

Minden szegmensében meg kell erősíteni a honvédelmet

2023. január 23. 8:11

Magyarország haderőfejlesztési programjának lényeges eleme, hogy olyan ütőképes, erős haderőt tudjon felállítani, ami megfelel a NATO elrettentési koncepciójának és képes szavatolni a békét és az állampolgárok biztonságát - mondta dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa a „Hasonlóságok, különbségek és együttműködési lehetőségek a magyar és a lengyel haderőfejlesztés terén” címmel megrendezett nemzetközi konferencián január 16-án, Varsóban, a Felczak Intézetben.

2022.12.28 _.Interjú Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztossalKLAC3730

A cél változatlan: ütőképesebbé tenni a Magyar Honvédséget

2022. december 28. 20:15

Porkoláb Imre dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium innovációért felelős miniszteri biztosa volt a Mandiner Világrend című podcast műsorának vendége december 28-án, szerdán. A beszélgetés vezérfonalát a megújuló Magyar Honvédség és jövője adta.

2022.12.27 Porkolab Imre - M1

Innovációk a haderőfejlesztésért

2022. december 27. 20:20

Dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Innovációért felelős miniszteri biztos volt az M1, Ma reggel című műsorának és a Kossuth Rádió műsorának vendége. A műsorban a Védelmi Innovációs Kutatóintézet működéséről, céljáról és az innováció fontosságáról beszélgettek.

Berlini_Biztonsági_konferencia_nyitó

Biztonsági konferencia Berlinben

2022. december 1. 13:18

A Berlini Biztonsági Konferencia első napján részt vett dr. Porkoláb Imre dandártábornok, védelmi innovációért felelős miniszteri biztos.

porkolab imre ddtbk nyito

Miniszteri biztost nevezett ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf

2022. november 19. 10:20

Védelmi innovációért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter dr. Porkoláb Imre dandártábornokot, a tárca Védelmi Innovációs és Képességfejlesztési Főosztály vezetőjét. A kinevezés november 1-jétől visszavonásig, de legfeljebb két évre szól.