Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatócsoport a pápai repülőtéren

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy | Fotó: Dévényi Veronika |  2021. július 29. 8:43

Az MH Pápa Bázisrepülőtérre látogattak a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület nyári táborának résztvevői.

Vera_pápai látogatás (3)

A Honvédelmi Sportszövetség által támogatott táborban nyaraló gyerekek július 27-én tettek látogatást a pápai katonai szervezetnél. A Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület célja az, hogy a repülés minél nagyobb szegmensével ismertessék meg a fiatalokat. Ezért esett a választás az MH Pápa Bázisrepülőtérre, ahol a katonai repülőterek működésébe is betekintést nyertek a gyerekek.

Vera_pápai látogatás (8)

A látogatók megtekintették az utasforgalmi terminál működését és láthatták a bázison települő C-17 Globemaster III. nehéz szállítórepülőgépek egyikét landolás közben. A túra következő állomásaként a légi kutató-mentő szolgálat helikopterét és egy felújított, muzeális Mi-24-es helikoptert tekintettek meg. A fiatalok ezt követően a repülőtéri tűzoltók eszközeit figyelhették meg. A tűzoltó alegység a kánikulában frissítő vízpermetet locsoltak a látogatóknak. A túra zárásaként a légiforgalmi irányító-torony következett, ahol egy kisrepülő landolásának is szemtanúi lehettek a gyermekek.

A fiatalok a látogatást követően még útba ejtették a Szent György-hegyet és Balatont is, élményekben gazdagon tértek haza.