Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légi hadgyakorlat kezdődött Oroszországban

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. június 30. 20:59

Oroszország nyugati katonai körzetében június 27-én nagyszabású légi hadgyakorlat kezdődött. A repülőkiképzésen résztvevő gépek és személyzetek hat légi bázison települnek a gyakorlat időszakában.

A gyakorlat elsődleges célja a különböző típusú repülőeszközök egyidőben történő alkalmazása légi harc megvívására, valamint földi célok támadására. A gyakorlat méreteit jól mutatja, hogy a sarkvidéken, valamint a nyugati katonai körzet déli részén, a Voronyezsi körzetben települő repülőgépek a nagy távolságra lévő Leningrádi és Murmanszki körzetek lőterein fognak éleslövészetet és bombavetést végrehajtani.

A négynapos gyakorlat során a felderítő-, vadász-, csapásmérő- és a szárazföldi erők támogatását célzó feladatok mellett, gyakorolják az ellenség légicsapás elhárítását és a szárazföldi erők oltalmazását.

A szárazföldi légierő kutató-mentő feladatokat hajt végre a gyakorlat területén, valamint végrehajtják a feltételezett ellenség felosztásainak és páncélozott objektumainak megsemmisítését a felelősségi körzetekben.

A levegőben végrehajtandó feladatok nagy része során a repülőgépek személyzeteinek önállóan kell majd döntéseket hozniuk.

A gyakorlaton mintegy 50 repülőgép vesz részt, a Karél Köztársaság, a Leningrádi, Murmanszki, Tevri területeken elhelyezkedő légi bázisokról, valamint több mint tíz helikopter, amelyek a leningrádi és szmolenszki területen állomásoznak.

A repülőkiképzés során a repülőgépek és helikopterek több mint 100 felszállást hajtanak végre amelyek során a személyzeteknek mintegy 100 földi célpontot kell megsemmisíteniük és több mint 30 szimulált elfogást kell végrehajtaniuk.