Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légimentő specifikus szakfelkészítést kaptak

Szöveg: Dr. Dobos Attila hadnagy | Fotó: az MH EK Facebook-oldala |  2022. október 17. 18:59

Magyarország felel a közeljövőben megrendezendő nemzetközi hadgyakorlat helyszíni egészségügyi háttérbiztosításáért Bosznia-Hercegovinában. A műveleti területen tapasztalható körülmények szükségessé teszik a Magyar Honvédség számára olyan emelt szintű légimentő képesség kialakítását, amelyhez hasonló korábban nem állt rendelkezésre.

MH EK szakfelkeszites 03

A kiutazást megelőzően, a résztvevők valósághű szimulációk révén kaphattak légimentő specifikus felkészítést a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. munkatársainak közreműködésével, akik közül többen a Honvédkórház Sürgősségi Centrumában dolgoznak.

A képzések során, a helikopteres szolgálat által rendszeresített eljárásrendek alapján, a katonák megismerhették a sérültek kórházba szállítását megelőző ellátás ezen ágának sajátosságait, követelményeit.

A feladatot ellátókat a kórház Sürgősségi Centrumából, valamint a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályról választották ki. A csapat tagjai: dr. Kiss Attila százados, dr. Dobos Attila hadnagy, Szántai Krisztina főtörzsőrmester, Gudmann Sándor főtörzsőrmester, Veszeli Mercédesz őrmester.