Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lelőttek egy Hamász-parancsnokot

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. szeptember 17. 12:13

Izraeli katonák lelőtték pénteken Ciszjordániában a Hamász radikális palesztin szervezet fegyveres szárnyának egy helyi parancsnokát – vált ismertté izraeli katonai és palesztin biztonsági forrásokból. A 38 éves Ijád Abu Silbaját egy menekülttáborban lőtték le Túl-Karm közelében, az izraeli hadsereg által megszállva tartott terület északi részén.

Egy izraeli szóvivő azt mondta, hogy a katonák a férfi őrizetbe vételére érkeztek, s azután nyitottak tüzet, hogy felszólításuk ellenére nem állt meg, hanem tovább közeledett feléjük.

A megölt férfi testvére úgy mondta el a történteket, hogy katonák hatoltak be házukba, s a hálószobában megölték fivérét. Hozzátette, hogy bátyja a Hamász politikai aktivistája volt, nem fegyveres.

A Nyugat támogatta Palesztin Hatóság és az izraeli hatóságok Ciszjordániában rajtütéseket hajtanak végre a Hamász tagjai után kutatva. Az Irán-barát radikális szervezet, amely ellenőrzése alatt tartja a Gázai övezetet, augusztus végén, a közel-keleti béketárgyalások kezdetéhez időzítve meggyilkolt négy izraeli telepest. Palesztin biztonsági források szerint a merénylet fő gyanúsítottja a túl-karmi régióban élő egyik Hamász-tag.