Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lelőttek egy palesztin férfit

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. január 3. 8:19

Izraeli katonák lelőttek egy ciszjordániai határátkelőnél egy palesztin férfit, aki meg akarta támadni őket – közölték vasárnap palesztin biztonsági források.

A 24 éves palesztin férfi Náblusznál vasárnap reggel megközelített egy katonai ellenőrzőpontot, s kezében egy palackot tartott. A katonák felszólítására nem állt meg, így azután amikor közelebb ért hozzájuk, az izraeliek tüzet nyitottak rá, és lelőtték.

Palesztin egészségügyi dolgozók szerint a férfit a lábán és a mellkasán érte találat.

Az izraeli hadsereg szóvivője közölte, hogy a katonák veszélyeztetve érezték magukat. Még vizsgálják az incidens körülményeit, de a szóvivő úgy tudja, hogy a katonák figyelmeztető lövéseket is leadtak, ennek ellenére az áldozat nem engedelmeskedett.

Az elmúlt években alábbhagyott az erőszak Ciszjordániában az izraeli biztonsági intézkedéseknek és a palesztin rendőrség megerősödésének köszönhetően.

Szombaton azonban a rámalláhi kórházban meghalt egy 36 éves palesztin nő, aki előző nap eszméletét vesztette egy tüntetés során, amikor izraeli katonák könnygázt vetettek be köveket hajigáló palesztin tiltakozók ellen a ciszjordániai Bilin település közelében. Az izraeli hadsereg közölte, hogy vizsgálja a haláleset körülményeit.