Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lemezbemutató koncert – nagy sikerrel

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. május 16. 13:20

A Honvéd Férfikar Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából május 13-án este a budapesti Festetics Palotában tartotta Liszt Ferenc: Világi férfikari művek című CD felvételének lemezbemutató koncertjét. A műsoron Liszt Ferenc Titán, A kovács, A munka himnusza, A művészekhez, valamint A négy elem című művei szerepeltek. Vezényelt: Strausz Kálmán, zongorán közreműködtek Bizják Dóra és Nagy László Adrián zongoraművészek. A koncert nagy sikert aratott.

Strausz Kálmán, a Honvéd Férfikar karnagya a koncert után a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a csaknem teltház előtt bemutatott hangversenyen a hozzáértő közönség igen nagyra értékelte a férfikar teljesítményét, hiszen a több mint kétszer 45 perces előadás ugyancsak megerőltető az énekesek számára.

„Bár a most elhangzott művek ritkán ugyan, de előfordulnak egy-egy kórus palettáján, így, egyben, egy koncerten még soha nem hangzott el ez az öt Liszt Ferenc mű. Különösen figyelemre méltó a második részben bemutatott A négy elem című alkotás, amely négy tételből áll. A Joseph Autran verseire komponált darabot férfikarra és zongorára írta a szerző, és előadása önmagában is rendkívüli képességeket igényel mind a kórustól, mind a zongoraművésztől" – mondta a karnagy.

Strausz Kálmán karnagy egyébként hétfőn már a rendezővel tárgyal, s mint mondta, bízik abban, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatását is élvező CD heteken belül megjelenhet.

1595918725

 Fotó: Honvéd Együttes archív