Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lemondott a védelmi miniszter

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2010. január 26. 12:53

Lemondott Ramón Carrizález venezuelai alelnök, védelmi miniszter, és caracasi bejelentés szerint Hugo Chávez elfogadta távozását. A Telesur állami finanszírozású tv-csatorna riportja szerint a leköszönt alelnök cáfolta, hogy távozását kormányon belüli nézeteltérések indokolták volna.

Kormányzati források szerint „kizárólag személyes okokból" jelentette be távozását Carrizález. Blanca Eekhout tájékoztatási miniszter az állami tv-csatornán azt jelentette be, hogy az államfő elismeréssel méltatta az alelnök elkötelezettségét és helytállását posztján, illetve a védelmi tárca élén. Eekhout nem részletezte, hogy mikor nyújtotta be lemondását az alelnök, s ki lép a helyére.

Ramón Carrizález felesége, Yuribí Ortega környezetvédelmi miniszter helyi sajtójelentések szerint ugyancsak lemondott posztjáról, s férjéhez hasonlóan személyes okokkal indokolta távozását. A tájékoztatási miniszter Ortega lemondására nem tért ki az állami tv-csatornán ismertetett közleményében.

A védelmi tárca várományosa sajtójelentések szerint Carlos Mata Figueroa tábornok, a venezuelai fegyveres erők hadászati-taktikai parancsnokságának jelenlegi vezetője.

Az 58 éves Carrizález nyugalmazott katonatisztként 2008-ban lett alelnök – előtte miniszter is volt -, s 2009 márciusában vette át a védelmi tárca irányítását: Hugo Chávez egyik legközelebbi szövetségesének tartották az elmúlt években.

Címkékelismerés