Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy amerikai F–15-ös a Közel-Keleten

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. május 7. 9:20

A Közel-Kelet térségében lezuhant az Amerikai Légierő egyik F–15E Strike Eagle típusú vadászbombázója – írja az Associated Press. Arról azonban, hogy pontosan hol történt a baleset, egyelőre nincs információ.

A repülőgép május 3-án kiképzési repülés közben zuhant le, a pilóták sikeresen katapultáltak. A hajózókat megfigyelésre kórházba szállították, a helyszínre érkező egységek a baleset okainak kivizsgálását megkezdték.

Április 27-én a Wired újság arról számolt be, hogy az Egyesült Államok légiereje a Közel-Keletre vezényelte néhány egységét, felkészülve egy esetleges Irán elleni támadásra. Információi szerint a térségben állomásoznak F–22 Raptorok és a nemzeti gárda F–15-ösei is. 2003-ban az Irak elleni támadás előtt a térségben ugyanígy amerikai F–15E-k, A–10-esek és F–16-osok állomásoztak, jelenleg az USA Szaúd-Arábiába és Katarba, valamint a Wired információ szerint, később az Egyesült Arab Emirátusokba is csapatokat vezényel.

A közelmúltban két másik F–15-ös is a földnek csapódott: március végén Afganisztánban zuhant le az USAF egyik F–15E gépe, míg április végén Szaúd-Arábia légiereje vesztett egy F–15C-t.