Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Libanonba készülnek

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2021. július 22. 7:19

Véget ért a Libanoni Békefenntartó Misszióba (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) készülők békeműveleti felkészítése Szolnokon. Az Egyesült Nemzetek Szervezete missziójába, egyéni beosztásba tervezett katonák részére július 12-16. között tartottak képzést az MH Béketámogató Kiképző Központban.

UNIFIL (1)

A misszió-orientált, hadszíntérspecifikus felkészítés során a katonák megismerkedtek - egyebek mellett - a libanoni konfliktus történelmi gyökereivel, kialakulásával, a misszió mandátumával, feladatával, az aktuális biztonsági kockázatokkal, veszélyekkel, valamint Libanon kulturális és vallási sajátosságaival. Lehetőség nyílt az ENSZ által meghatározott ismeretek (Core Pre-deployment Training Materials 2017 – CPTM) feldolgozására is.

A tanmenet részét a békeműveletek jogi szabályozása, az alapvető emberi jogok, civilek és gyermekek, környezeti és természeti erőforrások védelme, valamint az ENSZ rendőri erők bemutatása képezte. Az elsajátított ismeretek birtokában a résztvevők eredményes vizsgát tettek.