Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lövöldözés a két Korea határövezetében

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. október 31. 20:57

Lövöldözés volt a hétvégén az Észak- és Dél-Koreát elválasztó határzónában: a dél-koreai média szerint eddig ismeretlen okból az észak-koreai oldalon lévő őrállomásról lőttek át először kétszer a dél-koreai oldalra, majd onnan érkezett három válaszlövés.

A dél-koreai média jelentése szerint az incidens a Gangwon tartománybeli Cheorwon melletti határvonalon történt, és sebesültekről nem érkezett jelentés.

A két Korea között márciusban – a dél-koreai Cshonan hadihajó elsüllyesztése kapcsán – kiújult feszültség az utóbbi két hónapban már enyhülni kezdett, miután Phenjan szabadon engedett amerikai és dél-koreai állampolgárokat, és lehetővé teszi, hogy ezen a hétvégén – egy év után először – végre ismét találkozhassanak a szétszakított családok.

Szerdán és csütörtökön a két ország megbeszélést tartott a koreai háború idején szétszakított családok tagjai közötti rendszeres összejövetelekről, amelyeknek feltételéül Phenjan azt szabta, hogy déli szomszédja folytassa az észak-koreaiakat segítő humanitárius projekteket.