Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ludovika Fellow a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

Szöveg: honvedelem.hu / hhk.uni-nke.hu | Fotó: Fülöp Dóra |  2022. október 7. 14:07

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) számára prioritás a külföldi kapcsolatok erősítése, a nemzetközi portfólió bővítése, a karral kapcsolatban álló külföldi oktatók, előadók, valamint kutatók számának növelése.

Ludovika_Fellow_1

A nemzetköziesítés támogatása érdekében az NKE előkészítette és kiírta a Ludovika Fellowship Program pályázatot, amelyre közel 30 érdeklődő jelentkezett 18 országból. A feltételeknek megfelelő pályázók közül dr. Grzegorz Waszkiewicz alezredest, a varsói Katonai Műszaki Egyetem oktatóját választották ki.

Tekintettel arra, hogy a főbb kutatási területei a közgazdaságtan, a makroökonómia, a gazdaságpolitika, a védelemgazdaságtan, a politikai kockázatok, valamint az államadósság-piacok, a megbízási jogviszony időtartama alatt az alezredes a Hadtáp, Pénzügyi és Katonai Közlekedési Tanszék keretében lát el oktatási, kutatási és publikációs tevékenységet.

Ludovika_Fellow_3

Dr. Waszkiewicz alezredest október 4-én fogadta dr. Jobbágy Zoltán ezredes, az NKE HHK nemzetközi dékánhelyettese az egyetemen, ahol bepillantást nyerhetett a magyar tisztképzés sajátosságaiba. A találkozón jelen volt dr. Taksás Balázs százados, aki a továbbiakban a lengyel alezredes magyarországi tevékenységének és oktatással összefüggő feladatainak koordinációjában vesz részt.