Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lükő Zsolt-emléktorna

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2012. február 13. 15:29

Lükő Zsolt posztumusz hadnagyról, az alakulat hősi halott katonájáról tragikus balesetének évfordulóján minden évben méltóképpen megemlékezik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állománya. Néhányan azonban úgy gondolták, hogy a kollégáról, barátról és sporttársról sem szabad megfeledkezni. Február 10-én immár negyedik alkalommal rendezték meg a róla elnevezett kispályás labdarúgótornát a bázis sportcsarnokában.

Kiss Róbert mérnök ezredes, a bázis törzsfőnöke nyitotta meg a sportversenyt. Tíz csapatban több mint nyolcvanan gondolták úgy, hogy itt a helyük, a szervezők pedig úgy kombinálták a körmérkőzéses és a kieséses rendszert, hogy aki eljött, a lehető legtöbbet játszhasson.

A nagyon jó hangulatú, az esemény szelleméhez méltóan sportszerű küzdelem azért persze nem volt izgalommentes. A pörgős meccseken az egyszer tizenöt perc játékidő nem is mindig hozott döntést, így büntetőkre került sor – néha nem csak jó játék, de szerencse is kellett a győzelemhez.

A kettőt legjobban a szállítóhelikopter-üzembentartó század és a híradószázad csapata kombinálta, így ők vívhatták a döntőt, melyen a híradósok már nem akarták a szerencsére bízni az irányítást, és az utolsó percben szerzett góllal 2:1-re diadalmaskodtak. Idén tehát az ő csapatkapitányuk vehette át a törzsfőnöktől a torna első díját, amely Varga Csaba dandártábornok különdíja.

Kiss Róbert mérnök ezredes a torna zárásaként gratulált a győzteseknek, és mindenkinek megköszönte a részvételt, a rendezőknek pedig a színvonalas szervezést és lebonyolítást.

1595931341
 
1595931342
 

 Fotó: A szerző felvételei