Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar ejtőernyősök a dobogón

Szöveg: Réczi Attila |  2010. június 2. 5:53

A feltételek és az időjárás eddig nem kedvezett az MH ejtőernyős válogatott idei felkészülésének. Ennek ellenére példa nélküli eredmény született. Egyéni versenyben a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott, amelyre eddig a világkupa versenysorozat történetében még nem volt példa – tudtuk meg a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület elnökétől, Ruszin Romulusz ezredestől.

Az elmúlt hétvégén rendezték az idei ejtőernyős célbaugró világkupa sorozat első fordulóját. A versenysorozat 6 országban 6 fordulót tartalmaz, melynek helyszínei: Horvátország – Rijeka, Grobniki, Szlovénia – Bled, Lesce, Németország – Altenstadt, Olaszország – Bellunó, Ausztria – Thalgau, Svájc – Locarno

A rijekai versenyen 15 országból 24 csapat 119 versenyzője vett részt, amelyből két csapat a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület tagjaiból, a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjaként készült a megmérettetésre. Nagy siker született. Az egyéni verseny első három helyezettje magyar lett és így természetesen a csapatversenyt is megnyertük. Ifjúsági versenyzőink a II. IV. helyet szerezték meg.

Eredmények:

Csapat: I. Magyarország (MH válogatott)

II. Olaszország (Nemzeti csapat)

III. Szlovénia (ELAN = profi válogatottjuk)

IX. Szolnoki SZHESE

Egyéni: I. Bánszki Tamás

II. Réczi Attila

III. Asztalos István

Ifjúsági: II. Olenyik Roland

IV. Gál Szabolcs

A verseny nagyon jó előjel 2010-re. Idén júliusban, Svájcban katonai világbajnokság, augusztus végén pedig civil felnőtt és ifjúsági világbajnokság lesz Montenegróban.