Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hősök napi megemlékezés Székesfehérváron

Szöveg: Draviczné Adamek Krisztina fhdgy. |  2010. június 2. 5:48

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság a belvárosban lévő „fekvő katona” emlékművénél tartott közös hősök napi megemlékezést. A jelenlévők az emlékmű talapzatánál helyezték el a megemlékezés virágait és koszorúit, fejet hajtottak a hősök előtt.

A rendezvényen részt vett dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Viniczai Tibor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Benkő Tibor altábornagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Kristóf János, a Pannon Egyetem rektor-helyettese, a helyőrségben található katonai szervezetek vezetői, a társ fegyveres testületek-, a pártok, a hagyományőrző egyesületek, nyugdíjas szervezetek és a honvédelem ügyét támogató szervezetek-, vezetői, képviselői. A jelenlévők az emlékmű talapzatánál helyezték el a megemlékezés virágait és koszorúit, fejet hajtottak a hősök előtt.

 

Benkő Tibor altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka ünnepi megemlékezésében hangsúlyozta, hogy a Hősök Napja, egy olyan esemény, amely kiemelt helyet foglal el ünnepeink sorában. Ez a nap a kegyelet és tiszteletteljes emlékezésé, a főhajtásé azok emléke előtt, akik történelmünk során vérüket ontották, életüket kockáztatták vagy áldozták Magyarországért.

Benkő altábornagy kiemelte, hogy a magyar hősök napja szüleink és nagyszüleink küzdelmei, fáradozásai előtti tisztelgés, aminek az ad igazán értelmet, ha lesznek olyan nemzedékek, amelyek méltó módon, békés körülmények között folytatják és teljesítik majd be az elődök örökségét.

 

A parancsnok megemlékezett a névtelen hősökről, akikről nem írnak a krónikák, napjaink hőseiről, a külföldi missziókban szolgálatot teljesítőkről és mindazokról, akik nem fegyverrel, de önfeláldozóan szolgálják a Hazát.

Fotó: Bödő Viktória