Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar katonasportoló induló az atlétikai vébé nyitó napján

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív |  2023. augusztus 18. 20:52

A 63 fős magyar csapatból 19 versenyző lesz érdekelt a budapesti atlétikai világbajnokság augusztus 19-ei, szombati nyitó napján. Köztük Vindics-Tóth Lilli Anna szakaszvezető, az MH Sportszázadának középtávfutó katonasportolója (képünk bal szélén).

Utánpótlás versenyzőként a 2014-es ifjúsági olimpián 2000 méter akadályfutásban bronzérmet nyert, junior mezeifutó Eb-ezüstérmes Vindics-Tóth Lili Anna szakaszvezető 1500 méteren indul a Nemzeti Atlétikai Központban.

 

A férfi 20 kilométeres gyaloglás mezőnye 8.50-kor rajtol el a Hősök teréről és itt is ér célba. A magyar csapatból elsőként bemutatkozó Helebrandt Máté gyalogló eddigi legjobb eredményét a 2017-es londoni világbajnokságon ért el, ahol 50 kilométeren országos csúccsal az ötödik lett. 

Már az első napon dobókörbe lép a magyar válogatott éremesélyese, Halász Bence. Kalapácsvetésben a maximális, három atléta indul hazai közönség előtt, a vb-bronzérmes és Eb-második Halászon kívül Rába Dániel és Varga Donát. A férfi kalapácsvetés döntőjét a szombati selejtező után vasárnap rendezik.

A 4x400 méteres vegyes váltóban viszont már az első napon győztes hirdetnek. A magyar négyestől nagy bravúr lenne bekerülni az esti döntőbe.

Megkezdik kétnapos küzdelmüket a hétpróbázók, köztük két magyar, a fedett Eb-bronzérmes Krizsán Xéniával és a szintén a 2021-es tető alatti kontinensbajnokságon hatodik Nemes Ritával.