Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarokat tüntettek ki

Szöveg: Szurmay Zoltán õrnagy |  2009. december 10. 13:00

Két magyar békefenntartót is kitüntettek a KFOR-ban szolgálatot teljesítő vezénylőzászlósok december 7-ei tanácskozásán. Klemen Medja szlovén ezredes, a Többnemzeti Harci Kötelék – Nyugat (MNTF-) parancsnok-helyettese nyitotta meg a tanácskozást.

A Villaggio Italia táborban megtartott rendezvényen az olasz házigazdák részéről Pantalleo Girolemo (OR-9) jelentett a német Martin Kahl-nak (OR-9), a Kosovo Force vezénylő zászlósnak. Klemen Medja ezredes

hangsúlyozta, azért lényeges a vezénylőzászlósok tevékenysége, mert ők azok, akik közvetlen, napi kapcsolatban állnak a katonákkal, úgy a tisztesekkel, mint a tiszthelyettesekkel és tiszt elöljáróikkal. Összekötők a parancsnok és az alárendelt állomány között.

Klemen Medja ezredes, a koszovói műveletekben tanúsított példás magatartásuk, helytállásuk elismeréseképpen Földi Zoltán őrmesternek és Kovács Ferenc szakaszvezetőnek adott át emléklapot. Személyükre szakaszparancsnokaik, század-vezénylő zászlósaik és parancsnokaik tettek javaslatot. Hasonló elismerésben részesült egy belga és egy olasz tiszthelyettes is.

1595894440
 

Fotó: Fülöp Gábor törzsőrmester