Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarországra látogattak a német páncélos iskola képviselői

Szöveg: MH Transzformációs Parancsnokság | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2022. június 14. 19:23

A Magyar Honvédség Katonai Összekötő Iroda Németország szervezésében négynapos látogatásra érkeztek Magyarországra a Munsteri Páncélos Iskola képviselői.

Munsteri Pancelos Iskola_MH_TP (5)

A látogatás első napján a Bernd Prill ezredes vezette delegáció az MH Transzformációs Parancsnokság budapesti objektumában, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson találkozott a parancsnokság képviselőivel.

Az MH Transzformációs Parancsnokság működését, céljait és a szervezet előtt álló kihívásokat Bárány Zoltán ezredes, parancsnokhelyettes ismertette a Németországból érkezett partnerekkel. A hazai tiszt- és altisztképzést Leib Péter alezredes, az MH Ludovika Zászlóalj parancsnokhelyettese, valamint Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka ismertette.

Munsteri Pancelos Iskola_MH_TP (1)

Az előadások után az érdeklődők részére bemutatták a digitális katona képességet, illetve megismerhették az akadémia Nemzetközi Kiképző Alosztályának C-IED (Counter-Improvised Explosive Device - C-IED) bemutatója keretében a rögtönzött robbanószerkezetek elleni védelem kiképzési eszközeit, különböző maketteket, modelleket, amelyeket a C-IED kiképzések során használ az alosztály.

A delegáció nagy érdeklődéssel ismerte meg a hazai képzési rendszert, valamint a Magyar Honvédség transzformációs képességét. A következő napokban a munsteri iskola képviselői – többek között – az MH Bakony Harckiképző Központban tesznek látogatást, ahol megismerkedhetnek a szimulációs rendszerek működtetésével, valamint azok kiképzésbe történő integrálásával.