Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már feltérképezte Afrikát a Honvéd Dream Team

Szöveg: honveddreamteam.hu |  2010. január 28. 9:03

Kalandmentes napja volt a 2010-es Budapest-Bamako-ralin a Bálint Zoltán, Gazdag Ákos, Barkó István alkotta Honvéd Dream Teamnek. A katonai csapat tagjai állítják, a „Nagy Afrikai Futam” első hete sokkal nehezebb volt. A Tan Tan városához közeli kempingben töltötte az éjszakát a mezőny többi tagjával együtt a trió.

– Úgy gondolom, most már sok újdonságot nem tartogat majd a számunkra a terep. Jártunk már a dűnék között, a kősivatagban, autóztunk kiszáradt folyómederben, úgyhogy mindenbe belekóstoltunk egy picit – nyilatkozta Bálint Zoltán, a csapat pilótája.

– Kedden például korábban már érintett területen versenyeztünk, ráadásul még a szokásos tevecsordával sem találkoztunk, ezért nem sok újdonságról tudok beszámolni.

Gazdag Ákos örült, hogy ezt a napot is eredményesen zárta a HDT és valószínűleg tartja pozícióját az élcsoportban.

– Az összes feladatot megoldottuk, bízom benne, hogy nem hibáztunk – mondta a katonai alakulat egyik navigátora. – A terep tényleg nem sok újdonsággal szolgált, a keddi a kevésbé élvezetes szakaszok közé tartozott, de számunkra most az a legfontosabb, hogy a maximumot nyújtsuk és továbbra is a legjobbak közé tartozzunk.

1595896226
 

Barkó Istvánnak is hasonló a véleménye.

– Maradjunk annyiban, a keddinél volt már nehezebb napunk is – szögezte le a csapat másik navigátora. – Ám nekünk azt a feladatot kell teljesítenünk, amelyet a szervezőktől kapunk, s elégedettek vagyunk, hogy jól állunk. Ám most is azt mondom, messze még az agadiri cél.