Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már képzik az új altiszteket Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2023. április 5. 13:30

Több helyőrségből közel harminc altisztjelölt érkezett április elején Székesfehérvárra, az MH Nagysándor József 51. Híradó és Vezetésbiztosító Dandár által szervezett alap altiszti tanfolyam infokommunikációs (híradó) szakmai altiszti felkészítésre.

RCS_4908_1

Az eseményen Csizmadia Lajos főtörzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa és Barnóczki Lilla őrnagy, az alakulat Telepíthető Infokommunikációs Zászlóaljának parancsnokhelyettese köszöntötte a megjelenteket.

A képzés folyamán az altisztjelöltek az általános infokommunikációs szaktevékenységek témakörében információvédelem, szabályzatismeret és hálózati-, vezeték, központ-, valamint katonai rádió és mikrohullámú ismereteket is tanulnak. Ezt követően rádiókomplexumok, illetve híradó- és informatikai központok szakági képzésére specializálódnak. A képzés lezárásaként infokommunikációs szakharcászati rendszergyakorlatot hajtanak végre.

RCS_4895_1

A tanfolyam célja, hogy szakmailag felkészítse az altisztjelölteket az első beosztásuk ellátására. Aki sikeresen teljesíti a tanfolyamot – a kezelőtől az állomásparancsnokig – különféle híradó beosztásba kerül őrmesterként a leendő, vagy anyaalakulatánál.

Az alap altiszti tanfolyam záróvizsgái és a képzés záró ünnepsége várhatóan július elején zajlik majd le.

RCS_4888_1