Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Még mielőtt baj történne…

Szöveg: VJ |  2008. október 15. 8:21

A ködös, őszi napok beköszöntével ugrásszerűen megnövekednek a baleseti és a testi épségre, egészségre leselkedő veszélyforrások a kiképzések során.

Ezt a veszélyt felismerve 2008.október 14.-én közel 500 fő szerződéses
legénységi állományú katona, alapkiképzésen résztvevő ZMNE tiszti
hallgató, előmeneteli át-és továbbképzésen résztvevő állomány és
tiszthelyettes hallgató jelenlétében tartottak laktanya sorakozót a
vezetők, ahol felhívták a figyelmüket a veszélyekre.

Dr.Isaszegi János mk. vezérőrnagy, az MH KKB parancsnoka 7 pontban összefoglalva hívta fel az állomány figyelmét a drogfogyasztás, a szolgálati időben fogyasztott alkohol, a fegyelemsértések, a lőszerrel, robbanóanyaggal való visszaélés következményeire, illetve megelőzésük, elkerülésük szigorú megkövetelésére.

Az előző hetekben sajnos több eset is szolgált illusztrációként a parancsnok intelmeihez a drogfogyasztás, alkoholos befolyásoltság, a bajtársi lopás vagy a szolgálati út megkerülése, engedélynélküli távolmaradás példatárából.
Az átmeneti időjárás, a nyirkos, esős őszi napok adtak apropót a közlekedési szabályok fokozott érvényesítésére, valamint az öltözködési előírások betartásának ellenőrzésére.

A laktanya sorakozón résztvevő állomány megjelenését, öltözetének szabályszerűségét a parancsnok személyesen ellenőrizte és szúrópróba szerűen választottak ki katonákat alkohol és drog ellenőrzésre.
Isaszegi tábornok bejelentette azt is, hogy a következő hetekben hasonló szigorú ellenőrzésekre kerül sor valamennyiünk biztonsága a katonák épségének, egészségének megóvása érdekében.

Kifejezte meggyőződését az iránt, hogy csak az előírások, jogszabályok maradéktalan betartása eredményezheti honvédség feladatainak balesetmentes teljesítését itthon és misszióban egyaránt.